- O Nama -

 

 


Povijest kluba ne možemo započeti, a da ne spomenemo dugu tradiciju i ulogu Riječke regije u moto utrkama koje su se među prvima održavale na Trsatu (Sušak), potom na legendarnom Preluku te na našoj Grobničkoj ljepotici.


stari Sušak

    


stari Preluk


stari Grobnik
 

Generacije motorista svojim radom i entuzijazmom osigurale su epitet istinskih zaljubljenika u motocikle svim kasnijim naraštajima vozača.

Sve do 2000. godine u Rijeci ne postoji organizirana bikerska scena i motoristi sami putuju po cijeloj Hrvatskoj.

Uskoro se rodila ideja o osnutku prvog moto kluba u Rijeci. Na osnivačkoj skupštini 17. 04. 2001. klub dobiva ime «FLUMINENSE RIDERS» (lat. Flumen - Rijeka) te koristi dorađeni povijesni grb grada Rijeke: dvoglavog orla koji u svojim kandžama nosi stiliziranu «V» mašinu motocikla. Organiziraju se odmah odlasci na moto susrete te upoznavanje s drugim klubovima u Hrvatskoj.

        
Na prvoj godišnjoj skupštini 2002. godine odlučuje se i o organizaciji moto susreta čiji će prihod kasnije biti doniran u humanitarne svrhe. Klub mijenja svoja obilježja u trodijelnu formu.
 


Na prvi «Moto party» dolaze klubovi iz cijele Hrvatske čime se potvrđuje položaj kluba na hrvatskoj bikerskoj sceni.
 


U međuvremenu članstvo se povećava, dolazi ekipa stažista i nemali broj supportera. Osniva se «PGUM» (Primorsko – goranska unija motoklubova) čiji su osnivači, uz MK Fluminense Riders još neki moto klubovi iz regije:
            - tadašnji MK Stormbirds (Opatija)                        - MK Lošinj (Lošinj)
            - tadašnji MK Law Riders (Novi Vinodolski)       - MK Griffons (Krk)
            - MK Dead Frog (Lokve)


Zajedničkim snagama u lipnju 2003. godine organiziramo 1. Union meeting na Preluku, a ostvareni prihod  također je doniran u humanitarne svrhe.

Do 2006. godine moto klub Fluminense Riders gostovao je po cijeloj Hrvatskoj te je na taj način učvrstio svoj status na hrvatskoj bikerskoj sceni.
       
Godine 2006. nakon određenih promjena u sastavu članova kluba, trodjelni znak kluba mijenja se u formu jednodijelnog. Ova promjena znaka ujedno je značila i respekt prema mnogo starijim klubovima od MK Fluminense Riders-a.
 


        

U nadolazećem razdoblju klub putuje po čitavoj Hrvatskoj, kao i po ostalim zemljama gdje također utvrđuje svoj status. Redovito se organiziraju ljetni Moto susreti, kao i zimski Winter party-ji čiji se prihod daruje u humanitarne svrhe. Krajem 2007. klub otvara i svoj ClubHouse na Čavlima.

Godine 2010. klub je stigao do najviše stepenice te mijenja svoj status u «Fluminense Riders MC Croatia». Time postaje dijelom Unije MC klubova u Hrvatskoj te ponosno nosi trodjelne oznake:
 
Fluminense Riders MC Croatia
L, L & R   F R F
 

Home :: O nama :: Događanja :: Aktivnosti kluba :: Galerija slika :: Knjiga gostiju :: Kontakt